Ured za reviziju institucija

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА РЕВИЗИЈУ ИНСТИТУЦИЈА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

НОВОСТИ
СЕРИЈА РАДИОНИЦА НА ТЕМУ СТРАТЕШКОГ ПЛАНИРАЊА У ВРХОВНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА ЗА РЕВИЗИЈУ

Сарајево 21.4.2022.

Особље Канцеларије за ревизију институција БиХ (Канцеларија), на позив и у организацији Ревизорског суда Низоземске, учествује у серији онлајн радионица на тему стратешког планирања у врховним институцијама за ревизију.

Прва радионица која је данас реализована адресирала је питање улоге стратешког планирања организације у процесу стратешког планирања ревизија. Своје праксе у овом смислу презентовале су врховне институције за ревизију Сјеверне Македоније, Грузије и Шведске, након чега је уприличена конструктивна дискусија о предностима и изазовима са којима се суочавају канцеларије за ревизију у процесу стратешког планирања.

Поред представника Канцеларије, учесници у овим активности су представници врховних институција за ревизију Румуније, Грузије, Молдавије, Украјине и Сјеверне Македоније. Активност се одвија под окриљем Програма конституенце Владе Низоземске.

Серија радионица предвиђа размјену искустава на тему стратешког планирања, анализе ризика у процесу одабира тема за ревизије учинка и укључивања релевантних интерних и екстерних актера у процес ревизионог планирања, с циљем идентификације добрих пракси и унапрјеђења ове области у врховним институцијама за ревизију.

На врх