Ured za reviziju institucija

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE

NOVOSTI
SERIJA RADIONICA NA TEMU STRATEŠKOG PLANIRANJA U VRHOVNIM INSTITUCIJAMA ZA REVIZIJU

Sarajevo 21.4.2022.

Osoblje Ureda za reviziju institucija BiH (Ured), na poziv i u organizaciji Revizorskog suda Nizozemske, sudjeluje u seriji online radionica na temu strateškog planiranja u vrhovnim institucijama za reviziju.

Prva radionica koja je danas realizirana adresirala je pitanje uloge strateškog planiranja organizacije u procesu strateškog planiranja revizija. Svoje prakse u ovom smislu prezentirale su vrhovne institucije za reviziju Sjeverne Makedonije, Gruzije i Švedske, nakon čega je upriličena konstruktivna diskusija o prednostima i izazovima sa kojima se suočavaju uredi za reviziju u procesu strateškog planiranja.

Pored predstavnika Ureda, sudionici u ovim aktivnosti su predstavnici vrhovnih institucija za reviziju Rumunjske, Gruzije, Moldavije, Ukrajine i Sjeverne Makedonije. Aktivnost se odvija pod okriljem Programa konstituence Vlade Nizozemske.

Serija radionica predviđa razmjenu iskustava na temu strateškog planiranja, analize rizika u procesu odabira tema za revizije učinka i uključivanja relevantnih internih i eksternih aktera u proces revizijskog planiranja, s ciljem identifikacije dobrih praksi i unaprjeđenja ove oblasti u vrhovnim institucijama za reviziju.

Na vrh