Ured za reviziju institucija

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE

NOVOSTI
SASTANAK ŠEFOVA VRHOVNIH REVIZIONIH INSTITUCIJA MREŽE VRHOVNIH REVIZIONIH INSTITUCIJA (VRI) ZEMALJA KANDIDATA I POTENCIJALNIH KANDIDATA ZA ČLANSTVO U EVROPSKOJ UNIJI

Sarajevo, 21.12.2023. godine

Generalni revizor Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, Hrvoje Tvrtković, predsjedavao je sastankom šefova vrhovnih revizionih institucija Mreže vrhovnih revizionih institucija (VRI) zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u Evropskoj uniji održanom online, 20.12.2023. godine.

Glavna tema sastanka odnosila se na usvajanje novog Okvira za saradnju Mreže, kojim se uspostavljaju osnovni elementi vezani za članstvo, funkcionisanje Mreže, organizovanje aktivnosti kao i ostale obaveze njenih članica i eksternih partnera.

Osim predstavnika VRI Mreže, sastanku su prisustvovali i predstavnici eksternih partnera Mreže – Evropskog revizorskog suda, SIGMA-e i Zajedničke radne grupe za revizione aktivnosti Kontaktnog odbora VRI članica EU i Evropskog revizorskog suda (JGWAA).

Na sastanku je razmotren i napredak u implementaciji tekućeg Programa rada kao i buduće aktivnosti Mreže.

Pored toga, ova je prilika iskorištena kako bi se poželjela dobrodošlica novim članicama Mreže – vrhovnim revizionim institucijama Moldavije i Ukrajine.

Na vrh