Ured za reviziju institucija

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА РЕВИЗИЈУ ИНСТИТУЦИЈА
БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

НОВОСТИ
САСТАНАК СА РУКОВОДСТВОМ АГЕНЦИЈЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ КОРУПЦИЈЕ И КООРДИНАЦИЈУ БОРБЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

Сарајево, 28.9.2023.

Данас, 29. септембра 2023., у просторијама Канцеларије за ревизију институција Босне и Херцеговине, генерални ревизор Канцеларије за ревизију институција БиХ, Хрвоје Твртковић, заједно са својим замјеницима, Неџадом Хајтићем и Недом Мочевић, примио је у службену посјету директора Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције БиХ, Елвиса Конџића и његове замјенике, Дамирку Миоч и Радета Ристовића, а у пратњи представнице Канцеларије Уједињених нација за борбу против дрога и криминала (UNODC), Јасне Пекић.

Тема састанка била је унапређење сарадње кроз организацију програмских активности у будућности које за циљ имају ширење свијести о значају превентивног дјеловања двају институција кроз реализацију њихових законски дефинисаних надлежности. 

Организација будућих активности наслањат ће се на закључке регионалне радионице у Бечу која је, под покровитељством UNODC-а, одржана средином ове године у Бечу. UNODC је исказао спремност дати подршку организацији даљњих активности како би се унаприједили антикорупцијски процеси на нивоу институција БиХ.

Руководства двају институција су опредијељена за учинковиту сарадњу која ће допринијети процесима који су дио ЕУ интеграција на нивоу институција БиХ, узимајући у обзир потребу очувања независности и ефикасног дјеловања у оквиру законских надлежности обају институција.

ОСТАЛИ ЧЛАНЦИ

 

АРХИВА  
На врх