Ured za reviziju institucija

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA
BOSNE I HERCEGOVINE

NOVOSTI
SASTANAK SA RUKOVODSTVOM AGENCIJE ZA PREVENCIJU KORUPCIJE I KOORDINACIJU BORBE PROTIV KORUPCIJE

Sarajevo, 28.9.2023.

Danas, 29. rujna 2023., u prostorijama Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, glavni revizor Ureda za reviziju institucija BiH, Hrvoje Tvrtković, zajedno sa svojim zamjenicima, Nedžadom Hajtićem i Nedom Močević, primio je u službeni posjet ravnatelja Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, Elvisa Kondžića i njegove zamjenike, Damirku Mioč i Radeta Ristovića, a u pratnji predstavnice Ureda Ujedinjenih naroda za borbu protiv droga i kriminala (UNODC), Jasne Pekić.

Tema sastanka bila je unaprjeđenje suradnje kroz organizaciju programskih aktivnosti u budućnosti koje za cilj imaju širenje svijesti o značaju preventivnog djelovanja dvaju institucija kroz realizaciju njihovih zakonski definiranih nadležnosti. 

Organizacija budućih aktivnosti naslanjat će se na zaključke regionalne radionice u Beču koja je, pod pokroviteljstvom UNODC-a, održana sredinom ove godine u Beču. UNODC je iskazao spremnost dati potporu organizaciji daljnjih aktivnosti kako bi se unaprijedili antikorupcijski procesi na razini institucija BiH.

Rukovodstva dvaju institucija su opredijeljena za učinkovitu suradnju koja će doprinijeti procesima koji su dio EU integracija na razini institucija BiH, uzimajući u obzir potrebu očuvanja neovisnosti i efikasnog djelovanja u okviru zakonskih nadležnosti obaju institucija.

Na vrh