Ured za reviziju institucija

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE

NOVOSTI
SASTANAK SA RUKOVODSTVOM AGENCIJE ZA PREVENCIJU KORUPCIJE I KOORDINACIJU BORBE PROTIV KORUPCIJE

Sarajevo, 28.9.2023.

Danas, 29. septembra 2023., u prostorijama Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, generalni revizor Ureda za reviziju institucija BiH, Hrvoje Tvrtković, zajedno sa svojim zamjenicima, Nedžadom Hajtićem i Nedom Močević, primio je u službenu posjetu direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, Elvisa Kondžića i njegove zamjenike, Damirku Mioč i Radeta Ristovića, a u pratnji predstavnice Ureda Ujedinjenih naroda za borbu protiv droga i kriminala (UNODC), Jasne Pekić.

Tema sastanka bila je unaprjeđenje saradnje kroz organizaciju programskih aktivnosti u budućnosti koje za cilj imaju širenje svijesti o značaju preventivnog djelovanja dvaju institucija kroz realizaciju njihovih zakonski definisanih nadležnosti. 

Organizacija budućih aktivnosti naslanjat će se na zaključke regionalne radionice u Beču koja je, pod pokroviteljstvom UNODC-a, održana sredinom ove godine u Beču. UNODC je iskazao spremnost dati podršku organizaciji daljnjih aktivnosti kako bi se unaprijedili antikorupcijski procesi na nivou institucija BiH.

Rukovodstva dvaju institucija su opredijeljena za učinkovitu saradnju koja će doprinijeti procesima koji su dio EU integracija na nivou institucija BiH, uzimajući u obzir potrebu očuvanja nezavisnosti i efikasnog djelovanja u okviru zakonskih nadležnosti obaju institucija.

Na vrh