Ured za reviziju institucija

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE

NOVOSTI
SASTANAK PREDSJEDNIKA MREŽE VRHOVNIH REVIZIONIH INSTITUCIJA ZEMALJA KANDIDATA I POTENCIJALNIH KANDIDATA ZA ČLANSTVO U EU I EVROPSKOG REVIZORSKOG SUDA
 

    Sastanak predsjednika Mreže vrhovnih revizionih institucija zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU i Evropskog revizorskog suda


  Luksemburg, 11.10.2017. godine

.

 

Generalni revizor Ureda za reviziju institucija BiH, Dragan Vrankić, prisustvovao je sastanku predsjednika Mreže vrhovnih revizionih institucija zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU i Evropskog revizorskog suda (u daljem tekstu: Mreža) održanom 11.10.2017. godine u prostorijama Evropskog revizorskog suda (ECA) u Luksemburgu.

Sastanku su prisustvovali predsjednici i oficiri za vezu Mreže, koju čine VRI Turske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Albanije i Bosne i Hercegovine, te Kosova – u svojstvu aktivnog posmatrača, kao i predstavnici Evropskog revizorskog suda, SIGMA-e (Zajedničke inicijative OECD-a i EU) i Zajedničke radne grupe za revizione aktivnosti (JWGAA).

Na sastanku su predsjednici vrhovnih revizionih institucija razgovarali o aktivnostima provedenim u skladu s planovima rada Mreže u periodu od 2014. do 2017. godine. Tom su prilikom usvojena dva važna dokumenta: novi Plan rada Mreže za period od 2018. godine, kao i ažurirani Okvir za saradnju VRI članica Mreže.

 

 

 Odsjek za međunarodnu saradnju i odnose s javnošću

Na vrh