Ured za reviziju institucija

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА РЕВИЗИЈУ ИНСТИТУЦИЈА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

НОВОСТИ
РЕГИОНАЛНИ САСТАНАК НА ТЕМУ РЕВИЗИЈЕ ПИТАЊА РОДНЕ РАВНОПРАВНОСТИ

Сарајево, 13.7.2022.

У организацији Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women), у Бања Луци је, 12.7.2022. године, одржан састанак представника канцеларија за ревизију из Албаније, Србије, Сјеверне Македоније и Босне и Херцеговине. Циљ састанка био је размјена искустава из до сада проведених активности на тему родне равноправности те разматрање могућности обављања паралелне ревизије учинка на ову тему.

Учесници састанка су, након презентираних искустава и дискусије о питањима релевантним за провођење паралелне ревизије, исказали спремност за ангажман у пројекту паралелне ревизије на тему чији оквир ће бити имплементација Циља одрживог развоја 5 - Постићи родну равноправност и оснажити све жене и дјевојчице. Ужи фокус ревизија учинка појединачних институција учесница у пројекту одредит ће се у наредном периоду у складу са контекстом и мандатом сваке канцеларије за ревизију. Такођер, у наредном периоду сагледат ће се могућност укључивања и других канцеларија за ревизију региона у активности провођења ове ревизије, као и динамика пројектних активности.

Пројекат ће се проводити уз стручну и финансијску подршку UN Women и Краљевине Шведске. Канцеларије за ревизију су са УН Wомен у претходном периоду потписале меморандум о разумијевању чији циљ је интеграција питања родне равноправности у институције и јавне политике у земљама Западног Балкана.

На врх