Ured za reviziju institucija

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE

NOVOSTI
RADIONICA O METODOLOGIJI IT REVIZIJE
 

 Radionica o metodologiji IT revizije


 Sarajevo, 15.12.2017.

Predstavnik Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine prisustvovao je radionici na temu metodologije IT revizije koja je, u organizaciji Državne revizorske institucije Srbije, održana u Beogradu u periodu 12.-13.12.2017. godine.

                                 

Radionica je bila fokusirana na razmjenu iskustava i diskusije o metodologijama IT revizije u vrhovnim institucijama za reviziju unutar čega su prezentirane i studije slučaja IT revizije. Učesnici su imali priliku da međusobno razmjene iskustva, ukažu na dobre prakse, izazove te otvore neka nova pitanja koja se tiču oblasti IT revizije. Ovom je prilikom izražena spremnost za daljnje razvijanje saradnje u oblasti IT revizije, razvoja IT metodologije te unaprjeđenju rada IT revizora.

Radionica je održana uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih naroda (UNDP) u okviru projekta „Efikasniji mehanizmi odgovornosti u javnim finansijama“, koji finansira Vlada Kraljevine Švedske (SIDA) i projekta „Unaprjeđenje revizije općina radi odgovornosti i efikasnosti u upravljanju javnim finansijama“, koji finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC).

 

 Odsjek za međunarodnu saradnju i odnose s javnošću

Na vrh