Ured za reviziju institucija

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE

NOVOSTI
OBILJEŽENA 40. GODIŠNJICA POSTOJANJA EVROPSKOG REVIZORSKOG SUDA (ECA)
 

    Obilježena 40. godišnjica postojanja Evropskog revizorskog suda (ECA)


  Luksemburg, 13.10.2017. godine

.

 

Zvanična proslava povodom 40 godina postojanja Evropskog revizorskog suda održana je 12. oktobra 2017. godine, u prisustvu velikog vojvode i vojvotkinje od Luksemburga, kao i predsjednika Evropskog parlamenta Antonija Tajanija, predsjednice Republike Estonije Kersti Kaljulaid kao predstavnice Vijeća EU, predsjednika Evropske komisije Jean-Clauda Junkera, predsjednika Evropskog revizorskog suda Klaus-Heinera Lehnea i drugih visokih predstavnika diplomatskog kora i predsjednika VRI.

Generalni revizor Ureda za reviziju institucija BiH, Dragan Vrankić, prisustvovao je obilježavanju 40. godišnjice ECA-e, kao i godišnjem sastanku Kontaktnog odbora predsjednika vrhovnih revizionih institucija zemalja članica Evropske unije i Evropskog revizorskog suda održanom u Luksemburgu, 12. i 13. oktobra, u organizaciji Evropskog revizorskog suda. Članice Mreže vrhovnih revizionih institucija zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU ovom su sastanku prisustvovale u svojstvu posmatrača.

Vodeća tema sastanka bila je mogu li evropski i nacionalni revizori pomoći da se vrati izgubljeno povjerenje građana EU. Na sastanku su razmotrene i teme i rezultati pojedinačnih radnih grupa, mreža i projektnih grupa Kontaktnog odbora.

 

 

 Odsjek za međunarodnu saradnju i odnose s javnošću

Na vrh