Ured za reviziju institucija

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE

NOVOSTI
NASTAVAK PROGRAMA OBUKE ZA SUDCE, TUŽITELJE I ISTRAŽITELJE NA RAZINI INSTITUCIJA BIH NA TEMU REVIZIJE JAVNOG SEKTORA

Sarajevo, 26.1.2022.

U okviru Radne grupe za unapređenje rezultata procesa revizije, u Sarajevu se danas održava seminar – obuka koja za cilj ima približavanje revizorske profesije i rezultata rada revizije javnog sektora članovima Radne grupe s ciljem efikasnije primjene revizorskih izvješća kao izvora informacija u istražnim postupcima.

Predavači su predstavnici Ureda za reviziju institucija BiH.

Izvor: CCI

Obuka je nastavak aktivnosti započetih u studenom kada je održan dvodnevni uvodni seminar tijekom kojeg su predstavnici Ureda članove Radne grupe upoznali sa konceptom revizije javnog sektora,  revizijskim pristupima, tehnikama, fazama revizijskog procesa i konceptima na kojima se temelji financijska revizija. Današnja obuka ima za svrhu rad na praktičnim primjerima revizijskih nalaza i razmatranje razine njihove iskorištenosti za potrebe istražnih aktivnosti.

Formiranje Radne grupe aktivnost je koja se provodi u okviru projekta „Efikasnija javna revizija za smanjenje korupcije u Bosni i Hercegovini“ koju CCI implementira uz financijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju i Veleposlanstva Švedske u BiH. Radnu grupu čine predstavnici Parlamentarne skupštine BiH, Ureda za reviziju institucija BiH, Tužiteljstva BiH, Suda BiH, SIPA-e, Agencije za javne nabave, Agencije za državnu službu, Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Na vrh