Ured za reviziju institucija

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА РЕВИЗИЈУ ИНСТИТУЦИЈА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

НОВОСТИ
МЕЂУНАРОДНИ СЕМИНАР ЕВРОПСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РЕГИОНАЛНИХ РЕВИЗОРСКИХ ИНСТИТУЦИЈА

Сарајево, 8.11.2021.

На позив и у организацији Уреда за ревизију институција у Федерацији Босне и Херцеговине, генерални ревизор Канцеларије за ревизију институција Босне и Херцеговине, Хрвоје Твртковић, учествовао је на међународном семинару Европске организације регионалних ревизорских институција – EURORAI.

На семинару је учествовало преко 60 учесника - руководилаца регионалних ревизорских институција које су чланице EURORAI-ја.

Семинар је одржан у Сарајеву у периоду од 4. до 6. 11. 2021. године. Централна тема семинара била је „Вриједности и користи регионалних ревизорских институција јавног сектора у контексту пандемије COVID-19“ која је била подијељена на двије панел-дискусије. Закључак панел-дискусија је да су регионалне ревизорске институције за вријеме пандемије показале да су агилне уводећи нове радне праксе и технологије, да су се правовремено бавиле ревизијом мјера за ублажавање посљедица изазваних пандемијом, те тиме потврдиле своју вриједност и корист за друштвену заједницу.

С обзиром на то да ревизија јавног сектора у БиХ дјелује на различитим административним нивоима, сарадња канцеларија за ревизију у БиХ на свим нивоима врло је значајна у контексту професионалне размјене искустава, развоја конзистентних ревизионих приступа, као и стварања цјеловите слике контроле пословања јавног сектора у БиХ.

ОСТАЛИ ЧЛАНЦИ

 

АРХИВА  
На врх