NOVOSTI
DRUGI REGIONALNI SASTANAK U OKVIRU PROVOĐENJA PARALELNE REVIZIJE UČINKA U OBLASTI RODNE RAVNOPRAVNOSTI

Sarajevo, 6.4.2023.

U Sarajevu je, 5.4.2023. godine, održan drugi po redu sastanak revizorskih timova nadležnih za provođenje revizija učinka u oblasti rodne ravnopravnosti koje se paralelno provode u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Domaćini sastanka bili su Ured za reviziju institucija Bosne i Hercegovine i Ured za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine, uz podršku Agencije Ujedinjenih naroda za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN WOMEN).

Cilj radnog sastanka bio je razmjena informacija vezanih za rezultate predstudijskih istraživanja koji su proveli članovi revizorskih timova iz Državne revizorske institucije Srbije, Državne revizorske institucije Crne Gore, Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine i Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske.

U okviru sastanka je održana i edukativna sesija na temu standarda i obaveza djelovanja nadležnih institucija u oblastima Cilja održivog razvoja 5.

Ovaj je sastanak nastavak aktivnosti u skladu sa sporazumom o provođenju paralelne revizije potpisanim u Beogradu u februaru kada je i održan prvi sastanak nadležnog revizorskog osoblja.

Na vrh