NOVOSTI
ČLANOVI KOMISIJE ZA FINANSIJE I BUDŽET PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH POSJETILI URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BIH

Sarajevo, 4.7.2023.

Delegacija Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma (Komisija) koju su činili Mia Karamehić-Abazović, predsjedavajuća Komisije, i Rejhana Dervišević i Predrag Kožul, članovi Komisije, posjetili su danas Ured za reviziju institucija BiH (Ured). U posjetu ih je primio generalni revizor Ureda, Hrvoje Tvrtković, zajedno sa novoimenovanim zamjenicima Nedžadom Hajtićem i Nedom Močević.

Rukovodstvo Ureda je članovima Komisije prezentovalo tekuće aktivnosti, organizaciju rada, ali i izazove sa kojima se Ured susreće, a koji se prvenstveno odnose na neriješeno pitanje trajnog smještaja Ureda. Naglašeno je da organizacija sistema revizije javnog sektora u BiH upućuje na neizostavnu i ključnu ulogu, u povećavanju uticaja rada revizije, nadležnih parlamentarnih komisija sa kojima Ured ostvaruje uspješnu dugogodišnju saradnju.

Članovi Komisije su iskazali zadovoljstvo rezultatima rada Ureda, komunikacijom koju Ured ostvaruje sa Komisijom, kao i pozitivnom percepcijom javnosti i eksternih partnera koji prate rad Ureda. Nadalje su iskazali spremnost pružiti podršku Uredu u rješavanju operativnih izazova sa kojima se Ured suočava.

Susret je zaključen izražavanjem obostrane potrebe i spremnosti za kontinuiranom razmjenom informacija kako bi aktivnosti Ureda, i aktivnosti koje Komisija provodi na osnovu dostavljenih izvještaja o provedenim revizijama, rezultovali što većom odgovornošću u upravljanju javnim novcem na nivou institucija BiH.

Na vrh