Ured za reviziju institucija

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА РЕВИЗИЈУ ИНСТИТУЦИЈА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

НОВОСТИ
БИЛАТЕРАЛНА ПОСЈЕТА РАЧУНСКОМ СУДУ РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ

Сарајево, 17.5.2024.

На позив предсједника Рачунског суда Републике Турске, г. Метина Јенера, делегација Канцеларије за ревизију институција Босне и Херцеговине, предвођена генералним ревизором, Хрвојем Твртковићем, боравила је, у периоду 14. – 15. маја 2024. године у Анкари у званичној билатералној посјети овој институцији. 

У оквиру програма билатералне посјете, представници обају институција одржали су презентације о организацији рада и ревизионих процеса у двије врховне институције за ревизију. Поред тога, особље Рачунског суда Републике Турске представило је своја искуства и праксе у области изградње капацитета, нових технологија у ревизионим процесима, ИТ ревизија и Циљева одрживог развоја. Особље Канцеларије за ревизију институција БиХ је, с друге стране, презентирало искуства у сарадњи с екстерним актерима и комуникационим праксама, као и приступ одабиру тема у процесу ревизије учинка. 

Посјета је обострано оцијењена изузетно корисном те је уједно и корак ка продубљивању сарадње између двије институције у будућности.

Извор фотографија: TCA

 

На врх