Ured za reviziju institucija

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE

NOVOSTI
BILATERALNI POSJET RAČUNSKOM SUDU REPUBLIKE TURSKE

Sarajevo, 17.5.2024.

Na poziv predsjedatelja Računskog suda Republike Turske, g. Metina Yenera, izaslanstvo Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, predvođeno glavnim revizorom, Hrvojem Tvrtkovićem, boravilo je, u razdoblju 14. – 15. svibnja 2024. godine u Ankari u zvaničnom bilateralnom posjetu ovoj instituciji. 

U okviru programa bilateralnog posjeta, predstavnici obaju institucija održali su prezentacije o organizaciji rada i revizijskih procesa u dvije vrhovne institucije za reviziju. Pored toga, osoblje Računskog suda Republike Turske predstavilo je svoja iskustva i prakse u oblasti izgradnje kapaciteta, novih tehnologija u revizijskim procesima, IT revizija i Ciljeva održivog razvoja. Osoblje Ureda za reviziju institucija BiH je, s druge strane, prezentiralo iskustva u suradnji s eksternim akterima i komunikacijskim praksama, kao i pristup odabiru tema u procesu revizije učinka. 

Posjet je obostrano ocijenjen izuzetno korisnim te je ujedno i korak ka produbljivanju suradnje između dvije institucije u budućnosti.

Izvor fotografija: TCA

Na vrh