Ured za reviziju institucija

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE

NOVOSTI
BILATERALNA POSJETA RAČUNSKOM SUDU REPUBLIKE TURSKE

Sarajevo, 17.5.2024.

Na poziv predsjednika Računskog suda Republike Turske, g. Metina Yenera, delegacija Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, predvođena generalnim revizorom, Hrvojem Tvrtkovićem, boravila je, u periodu 14. – 15. maja 2024. godine u Ankari u zvaničnoj bilateralnoj posjeti ovoj instituciji. 

U okviru programa bilateralne posjete, predstavnici obaju institucija održali su prezentacije o organizaciji rada i revizijskih procesa u dvije vrhovne institucije za reviziju. Pored toga, osoblje Računskog suda Republike Turske predstavilo je svoja iskustva i prakse u oblasti izgradnje kapaciteta, novih tehnologija u revizijskim procesima, IT revizija i Ciljeva održivog razvoja. Osoblje Ureda za reviziju institucija BiH je, s druge strane, prezentiralo iskustva u saradnji s eksternim akterima i komunikacijskim praksama, kao i pristup odabiru tema u procesu revizije učinka. 

Posjeta je obostrano ocijenjena izuzetno korisnom te je ujedno i korak ka produbljivanju saradnje između dvije institucije u budućnosti.

Izvor fotografija: TCA

Na vrh