Ured za reviziju institucija

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE

NOVOSTI
BILATERALNA POSJETA DRŽAVNOM UREDU ZA REVIZIJU SJEVERNE MAKEDONIJE

Sarajevo, 3.6.2024. godine

Na poziv generalnog revizora Državnog ureda za reviziju Republike Sjeverne Makedonije, g. Maksima Acevskog, delegacija Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, predvođena generalnim revizorom, Hrvojem Tvrtkovićem, boravila je, u periodu 30. – 31. maja 2024. godine u Skoplju, u zvaničnoj bilateralnoj posjeti ovoj instituciji. 

Bilateralna posjeta organizovana je s ciljem razmjene informacija, znanja i praksi iz nekoliko oblasti od zajedničkog interesa, kao što su: uloga vrhovnih revizorskih institucija u sistemu prevencije i borbe protiv korupcije, komunikacija s relevantnim akterima, revizija EU fondova, kao i revizija državnog budžeta i kapitalnih projekata, stručno usavršavanje i obrazovanje zaposlenih i sl.

Osoblje državnih ureda za reviziju Republike Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine imalo je priliku da kroz predstavljene situacije i konstruktivnu diskusiju detaljnije se upozna s načinom funkcionisanja i provođenja aktivnosti iz nadležnosti dvaju vrhovnih institucija za reviziju.

Realizovana posjeta nastavak je jačanja bilateralne saradnje i profesionalnih odnosa u skladu s ranije potpisanim memorandumom o razumijevanju i saradnji između dvije institucije.

Izvor fotografija: DZR Sjeverne Makedonije

Na vrh