Ured za reviziju institucija

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BOSNE I HERCEGOVINE

NOVOSTI
BILATERALNA POSJETA DRŽAVNOG UREDA ZA REVIZIJU SJEVERNE MAKEDONIJE

Sarajevo, 23.3.2023. godine

Danas, 23. marta 2023. godine u prostorijama Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, generalni revizor, Hrvoje Tvrtković, zajedno sa zamjenicima Rankom Krsmanom i Jasminom Pilicom, primio je u bilateralnu posjetu glavnog državnog revizora Republike Sjeverne Makedonije, Maksima Acevskog, i njegove suradnike.

Generalni revizori dvaju institucija danas su potpisali Memorandum o saradnji između Državnog Ureda za reviziju Sjeverne Makedonije i Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine kojim je ozvaničen dalji razvoj profesionalne i tehničke saradnje ovih institucija.

Bilateralni susret je iskorišten za nekoliko radnih sastanka na kojima su razmijenjena iskustva, prakse i izazovi u oblasti finansijske i revizije učinka, IT revizije, kao i saradnje sa relevantnim eksternim akterima.

Susret je zaključen izražavanjem obostrane potrebe i spremnosti za organizaciju zajedničkih revizijskih i edukativnih aktivnosti u budućnosti, i što efikasnijom realizacijom ciljeva navedenih u potpisanom Memorandumu.

Na vrh