НОВОСТИ
ПРОГРАМ ОБУКЕ ЗА СУДИЈЕ, ТУЖИОЦЕ И ИСТРАЖИОЦЕ НА НИВОУ ИНСТИТУЦИЈА БИХ НА ТЕМУ РЕВИЗИЈЕ ЈАВНОГ СЕКТОРА

Сарајево, 11.11.2021.

У оквиру Радне групе за унапређење резултата процеса ревизије, у Сарајеву се одржава дводневни семинар на тему екстерне ревизије јавног сектора. Семинар се одржава у периоду од 10. до 11. новембра 2021. године. Предавачи на семинару су представници Канцеларије за ревизију институција БиХ.

Први дан семинара је замјеник генералног ревизора, Јасмин Пилица, чланове радне групе поближе упознао с концептом ревизије јавног сектора, те улогом и циљевима Канцеларије за ревизију у систему јавне одговорности.

Неџад Хајтић, руководилац Одјељења за развој, методологију и контролу квалитета финансијске ревизије, присутне је упознао с ревизионим приступима, техникама, фазама ревизионог процеса и концептима на којима се заснива финансијска ревизија.

Циљ ове дводневне обуке је приближавање рада и резултата рада Канцеларије за ревизију те ефикасније коришћење ревизорских извјештаја као извора информација у истражним поступцима и повећању ефикасности ангажмана надлежних институција по извјештајима Канцеларије за ревизију.

Овом семинару претходио је дводневни семинар на тему значаја јавних набавки у процесу јавне ревизије који су водили представници Агенције за јавне набавке.

Формирање Радне групе активност је која се проводи у оквиру пројекта „Ефикаснија јавна ревизија за смањење корупције у Босни и Херцеговини“ коју ЦЦИ имплементира уз финансијску подршку Шведске агенције за међународни развој и сарадњу и Амбасаде Шведске у БиХ. Радну групу чине представници Парламентарне скупштине БиХ, Канцеларије за ревизију институција БиХ, Тужилаштва БиХ, Суда БиХ, SIPA-е, Агенције за јавне набавке, Агенције за државну службу, Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције.

(Фотографије: CCI)

 

ОСТАЛИ ЧЛАНЦИ

 

АРХИВА  
На врх