NOVOSTI
PREDSTAVNIK UREDA ZA REVIZIJU SUDJELOVAO NA OKRUGLOM STOLU „DA JAVNE NABAVKE BUDU JAVNE“
 

Predstavnik Ureda za reviziju sudjelovao na okruglom stolu  „Da javne nabavke budu javne“


 Sarajevo, 11.12.2018.

Na poziv Transparency International u Bosni i Hercegovini, predstavnik Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine, Eldin Subaša, revizor učinka, sudjelovao je, u svojstvu paneliste, na okruglom stolu pod nazivom „Da javne nabavke budu javne“. Okrugli sto je organizovao Transparency International BiH, uz podršku Fonda otvoreno društvo BiH i Instituta za razvoj slobode pristupa informacijama Gruzija.

Predstavnik Ureda je, u okviru panela I - Monitoring postupaka javnih nabavki u BiH,  prezentirao glavne nalaze i zaključke iz izvještaja revizije učinka „Upravljanje procesom realizacije ugovora o javnim nabavkama u institucijama BiH“ koji je Ured objavio u novembru tekuće godine. Izvor: TI BiH„Da javne nabavke budu javne“ je projekt kroz koji TI BiH, zajedno sa partnerskim organizacijama, već drugu godinu zaredom prati primjenu Zakona o javnim nabavkama BiH, te o uočenim nepravilnostima izvještava nadležne institucije, a javnost o preduzetim aktivnostima.

Prezentacija izvještaja revizije učinka „Upravljanje procesom realizacije ugovora o javnim nabavkama u institucijama BiH“ dostupna je ovdje.

 

 Odsjek za međunarodnu saradnju i odnose s javnošću

Na vrh