NOVOSTI
ODRŽAN DRUGI SASTANAK RADNE GRUPE ZA UNAPREĐENJE REZULTATA PROCESA REVIZIJE

Sarajevo, 1.12.2020.

Jučer je, u prostorijama Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, održan drugi sastanak Radne grupe za unapređenje rezultata procesa revizije.

Pored ostalih članova Radne grupe, jučerašnjem sastanku pridružili su se i predstavnici Državne agencije za istrage i zaštitu i Sud Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je zaključeno da će u narednom periodu Agencija za javne nabavke i Ured za reviziju pristupiti izradi specijalizovanih programa obuke za tužioce, policijske službenike i sudije kako bi se navedenim ciljnim grupama dodatno pojasnila pitanja iz oblasti javnih nabavki i metode izrade revizorskih izvještaja.

Podsjećamo, Radnja grupa je formirana u oktobru 2020. godine sa ciljem da se, kroz dijalog predstavnika relevantnih institucija, identifikuje prostor za uspješniju saradnju institucija tokom procesa javne revizije i s ciljem povećanja stepena realizacije revizorskih preporuka.

Formiranje Radne grupe aktivnost je koja se provodi u okviru projekta „Efikasnija javna revizija za smanjenje korupcije u Bosni i Hercegovini“ koju CCI implementira uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju i Ambasade Švedske u BiH.

Na vrh