ЗАМЈЕНИК ГЕНЕРАЛНОГ РЕВИЗОРА
ЈАСМИН ПИЛИЦА
замјеник генералног ревизора

Рођен 16.6.1980. године у Сарајеву. У Сарајеву завршио I гимназију и Правни факултет Универзитета у Сарајеву. Постдипломски студиј из области Европског јавног права (LLM) завршио у Бристолу, Велика Британија. Положио испит општег знања за државне службенике у Федерацији БиХ, правосудни испит, цертификовани је овлаштени интерни ревизор, а похађао је и бројне стручне едукације из области права, јавне управе, ревизије и јавних финансија.

Радио је у Парламенту Федерације Босне и Херцеговине од новембра 2004. године до априла 2011. године, на пословима стручног сарадника у Уреду секретара Дома народа Парламента Федерације БиХ, стручног савјетника у Законодавно-правној комисији Дома народа Парламента Федерације БиХ, секретара Законодавно-правне комисије Дома народа Парламента Федерације БиХ. Обављао је и остале послове подршке радним тијелима у Парламенту Федерације БиХ.

Од априла 2011. године обављао је дужност шефа Одсјека за нормативно-правне послове у Агенцији за полицијску подршку, а од децембра 2012. дужност шефа Кабинета министра сигурности Босне и Херцеговине.

У јулу 2013. године именован је на дужност директора Агенције за полицијску подршку, коју је обављао до именовања на дужност замјеника генералног ревизора Уреда за ревизију институција Босне и Херцеговине.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ га је на ову дужност именовао на 26. сједници, одржаној 17.3.2016., а Дом народа Парламентарне скупштине БиХ на 16. сједници, одржаној 22.3.2016. године. На дужност је ступио 1.4.2016., даном објављивања Одлуке о именовању у „Службеном гласнику БиХ“.
Ожењен, отац двоје дјеце.

NEWSLETTER

Желите примати обавијести из Канцеларије за ревизију на е-маил? Претплатите се на Newsletter.

На врх