ГЕНЕРАЛНИ РЕВИЗОР
ХРВОЈЕ ТВРТКОВИЋ
генерални ревизор

Генерални ревизор

Рођен 9.10.1970. године, у Крешеву. Основну школу завршио је у родном мјесту, а средњу економску школу у Кисељаку. Звање дипломираног економисте стекао је на Економском факултету Свеучилишта у Мостару.

Скоро цијелу прву деценију своје каријере провео је радећи у приватном сектору, у домену цестоградње и путне инфраструктуре, гдје је, као замјеник директора, стекао и прва искуства у руковођењу. 

Искуство из приватног сектора пренио је и у свој рад у области развоја предузетништва, те је током 2005. и 2006. године, у склопу пројекта Регионалне развојне агенције сарајевске економске регије – SERDA, водио Бизнис центар Општине Крешево.

У Уреду за ревизију институција Босне и Херцеговине ради од краја 2006. године. Обављао је послове ревизора за финансијску ревизију у више од 50 ревизија институција БиХ. Потом је, као ревизор учинка и виши ревизор учинка – вођа тима учествовао у, те руководио низом ревизија учинка. Посљедње четири године, од почетка 2016. године, руководи Одјељењем за ревизију учинка.

Као члан радних група у оквиру Канцеларије и Координационог одбора институција за ревизију у Босни и Херцеговини учествовао је у процесима припреме, развоја и прилагођавања водича и методологије за ревизију учинка и контролу квалитета. Представљао је Канцеларију за ревизију на бројним домаћим и међународним стручним скуповима из области ревизије учинка.

Захваљујући континуираном стручном и професионалном усавршавању посједује и релевантне сертификате из домена финансијске и ревизије учинка те управљања и лидерства. Ожењен је и отац двоје дјеце.

NEWSLETTER

Желите примати обавијести из Канцеларије за ревизију на е-маил? Претплатите се на Newsletter.

На врх